Wat is het verschil tussen de ruimte in het hoofd en de ruimte in de wereld? Voor vormen die in gedachten bestaan, gelden andere regels dan voor vormen die in de wereld bestaan. Bij dit laatste speelt bijvoorbeeld het materiaal een rol en verschillende wetten zoals de zwaartekracht. Wat gebeurt er als een idee of vorm vanuit het hoofd in de wereld wordt geplaatst? In veel van mijn werken valt deze vorm uit elkaar, op verschillende manieren. In sommige beelden valt het materiaal uit elkaar. In andere beelden gaat het beeld stuk omdat het zichzelf in herhaling steeds blijft ontkennen. En hoe nemen we onze omgeving waar? Als de vorm uit de buitenwereld samenkomt met de vorm in het hoofd, waar bevindt zich deze vorm dan? In mijn werk verken ik de afstand tussen de vorm en de idee.
Tiki is in 2007 afgestudeerd aan de Kunstacademie AKV/ St. Joost in Den BoschEXPOSITIES 2017 Groepsexpositie. De Boterhal, Hoorn 2016 Groepsexpositie. De Boterhal, Hoorn 2016 Groepsexpositie. Iconen en symbolen, Kapelkerk, Alkmaar 2015 Groepsexpositie. WG kunst, Amsterdam 2011 Expositie met Rick Keijzer. A-Gallery, Amsterdam 2007 Groepsexpositie: Lichting 2007. Stedelijk Museum, Den Bosch 2007 Groepsexpositie: To an other commonplace. Mart House gallery, Amsterdam 2006 Groepsexpositie: L’imaginaire: 12 versies. Argument vertoningsruimte, Tilburg TEKST2011 Uitgave van twee tekstbundels bij de tentoonstelling A-Gallery, Amsterdam. "Toevalligheden en gevonden voorwerpen" en "Er is iets rechthoekigs verdwenen"
Persbericht To another commonplace
Een hedendaags moment van reflectie en bezinning, en een verwijzing naar de te verwachten tentoonstellingen in 2008. Een tussenstop op weg naar een andere alledaagsheid. Zo zou je de opbouw van To another commonplace in Mart House Gallery kunnen typeren.
Door middel van tien kunstenaars wordt er een overzicht getoond van deze driedeling in verleden, heden en nabije toekomst van de galerie.
Zo wordt er een selectie van het werk van Dineo Bopape getoond, die ook te zien zal zijn met een solo op Art Rotterdam 2008; Kim Rikken is te zien met een site specific installatie waarbij de grens tussen het beeldende aspect en het vanzelfsprekende van alledaagse objecten en architecturale kenmerken ter discussie wordt gesteld;
Anne Walk toont een foto-serie van portretten die evenals het werk van Esme Valk slechts een deel van eerder getoond werk representeert. Laatst genoemde omvat behalve een video, een repeterend proces van lijnen en vlakken, vergelijkbaar met een borduurwerk, en neemt uiteindelijk de vorm aan van een bijna wandvullende tekening. Belangrijk thema is het verlies van het zelf, wat bij de kunstenaar zelf ook daadwerkelijk bewerkstelligt wordt tijdens dit proces.
Eveneens zullen er assemblages te zien zijn van Isi Kunath. Haar werk verbeeldt de relatie tussen kunst en het alledaagse welke ze probeert te definieren door middel van de assemblagetechniek: dingen als nagellak, foto’s uit magazines, kralen en (tekst)borduursels worden verwerkt tot een bijna surrealistisch beeld.
Verder presenteert Noor van Horick een serie lichtbakken, ter verbeelding van de mystieke wereld van de natuur en stelt Katja Mater door middel van fotografie de specifieke kenmerken van het medium zelf aan de orde.
Tiki Postma’s werk gaat over denkbeelden. Over externe denkbeelden in de realiteit versus de gedachtepatronen in ons hoofd. Ze onderzoekt welke verschillen er zijn tussen deze twee werelden met elk hun eigen wetten en wat er gebeurt als beide werelden met elkaar worden geconfronteerd.
Suzanne van Rest maakt voor deze tentoonstelling een site specific werk voor de 10 meter hoge lichtschouw.
Tezamen met een kleine vooruitblik naar de solotentoonstelling in januari 2008 aan de hand van het werk van Lieke Snellen, waarbij het menselijk lichaam in verhouding tot functionele objecten en omgevingen een belangrijke inspiratiebron is, vormt het geheel aan verscheidene bronnen (sculpturen, video’s, installaties, tekeningen) een interessante combinatie.
<<<